28.8.2010 - Hasičské závody v Těchlovicích (disciplína útok)

28.08.2010 00:00

V sobotu 28.8.2010 ve 14hodin se v Těchlovicích sešlo 8 družstev, aby poměřila síly v tradičním útoku. Počasí sice nijak výrazně nepřálo, dešťová přeháňka/sprcha přišla až v pozdějších odpoledních hodinách, takže při vlastním závodu se koupali jen Ti, co bojovali s košem u nádže:).

První nastoupili senioři z Těchlovic, ovšem časem 39,04s nepředvedli nijak zázračný výkon. Soupeři slavili.

Druzí běželi muži ze Stěžer, kteří opět přijeli s jejich slavnou a krásnou "Máňou" a předvedli 58s.

Následně se na start postavil Radostov. Ti po předešlých nepatrných problémech s mašinou ukázali dobrý výkon opět za 58s.

Plni očekávání jsme na startu přivítali muže z Libčan. Pan strojník, ač chviličku vyrovnával protest mašiny, dokázal se svým týmem úžasný čas 33,4sec, se kterým se rázem dostali do vedení, a v očích ostatních družtev před startem byly znatelné obavy.

Ovšem to ještě nikdo neušil, co předvedou muži z Hrádku - dlouholetí rivalové Těchlovic. Výborný výkon 30,6s je posunul před Libčany a mysl všech se soustředila na těchlovické juniory - některých ve stylu: "Kluci, nezbývá Vám, než to dát pod 30s.", jiných zase naopak ve stylu: "A je to na Hrádku:)!".

Když se těchlovičtí junioři postavili na start, publikum ani nedutalo, posílalo povzbuzující signály našim hochům:). Po signálu "START" však byly slyšet samé povzbuzující výkřiky. Pokud někdo má k dispozici video, jistě si všiml dokonalé spolupráce celého týmu a obzvláště strojníka (a nezkoušejte to nikdo svádět na naši mašinu). Tým juniorů v tomto běhu neudělal téměř jedinou chybu, jež by je zpomalila, a proto se nakonec mohl chlubit vítězným časem 28s!

Děvčata z Libčan téměř bezchybně zaběhla čas 40s.

Děvčata z Hrádku dokázala, že výborně spolupracují a jsou velmi rychlá, protože předvedla čtvrtý nejrychleší čas 36,5sec, což je při takové konkurenci opravdu úctyhodné.

 

Celou fotogalerii z akce si prohlédněte kliknutím ZDE.

 

SDH Těchlovice - aktualizace 3.9.2010

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode